Utilaje Brutarie
Pizza este unul dintre cele mai solicitate preparate in orice restaurant. Popularitatea acestui preparat se intinde pe tot globul – doar bucurestenii cheltuie anual 20 mil. euro pe pizza. Zilnic sunt comandate acasa sau la restaurant peste 12.000 de bucati.

Daca vreti sa oferiti clientilor dvs. o pizza delicioasa cu blat pufos sau crocant, trebuie sa aveti un ajutor de nadejde care sa va ajute sa “coaceti” toate comenzile – cuptor pizza profesional.

Atunci cand urmeaza sa faceti o alegere, trebuie sa stiti ca aveti trei optiuni dintre care puteti alege din punct de vedere al tipului de alimentare: cuptor pizza electric, cuptor pizza pe gaz, cuptor pizza pe lemne si trei tipuri de cuptoare in functie de modul de coacere, timpul implicat si distribuirea caldurii: cuptor pizza cu samota, cuptor cu banda pentru pizza si cuptor traditional rotativ.  Insa nu este suficient doar sa stiti cate tipuri exista pentru a putea lua o decizie corecta. Este mult mai important sa cunoasteti caracteristicile si avantajele fiecaruia pentru ca doar asa va puteti da seama daca va corespunde sau nu nevoilor dvs.

In acest articol, vom analiza impreuna fiecare categorie de cuptoare de pizza profesionale, vom explica avantajele si dezavantajele acestora, vom detalia cand sa folositi fiecare tip si vom evidentia o serie de exemple din fiecare categorie.

Care cuptor pizza este cel mai bun pentru uz comercial?

Raspunsul la aceasta intrebare este: Depinde.

Depinde ce fel de pizzerie sau restaurant aveti. Serviti doar pizza sau oferiti un meniu mai complex?

Nu exista o regula stricta aici, dar puteti restrange lista de optiuni pentru cel mai bun cuptor pizza profesional punandu-va cateva intrebari.

Cum se alege cuptorul de pizza potrivit afacerii dvs.?

Exista patru factori majori pe care trebuie sa ii luati in considerare inainte de a achizitiona cuptorul de pizza si anume:
1. Cate bucati pregatiti zilnic si care sunt orele de varf ?
2. Cat de mare este bucataria restaurantului dvs.?
3. Ce sortimente de pizza oferiti? Veti pregati si focaccia sau pita in acelasi cuptor?
4. Ce tip de alimentare puteti folosi gaz, electric sau lemne?

Cuptorul de pizza este inima restaurantului dvs., iar realizarea unei investitii de aceasta anvergura ar trebui privita din toate unghiurile. Haideti sa facem o analiza:

Cate pizza pregatiti zilnic? Cate pizza pregatiti la orele de varf?

Nu este suficient sa va ganditi doar la cate faceti in acest moment/zi, ci este necesar sa va ganditi si la ce planuri de dezvoltare aveti in viitorul apropiat.

Cat de mare este bucataria restaurantului dvs.?

Dimensiunea bucatariei este un aspect extrem de important in aceasta ecuatie si trebuie sa gasiti un echilibru intre a avea un cuptor suficient de mare pentru a face fata unei seri de vineri aglomerate, dar in acelasi timp sa lasati loc pentru ca angajatii dvs. sa isi poate desfasura activitatea lejer si sa nu transformati bucataria intr-un loc ingust, asemanator unui submarin.

Nu uitati ca este nevoie in bucatarie si de un spatiu destinat frigiderelor, o statie de preparare, o statie de taiere si un loc pentru toate celelalte accesorii pizzerie: dozatoare de sosuri, aparate razuit mozzarella, palete pentru pizza, echipamente livrare.

Ce sortimente de pizza oferiti?

Exista multe tipuri de pizza oferite in Romania si in functie de cea pe care o oferiti, veti avea nevoie de un cuptor care sa va ajute sa o gatiti intocmai cu asteptarile clientilor dvs.

Puteti gati pizza napoletana intr-un cuptor cu convectie, dar veti vedea ca experienta si calitatea vor fi cu mult diferite fata de pizza care este gatita intr-un cuptor traditional rotativ.

Cititi cu atentie detaliile pe care le acoperim in cele ce urmeaza si alegeti sa achizitionati cuptorul potivit tipului de pizza pe care il vindeti. Cuptorul potrivit va va oferi o pizza mai buna, mai autentica.

Expertii TOP-K Utilaje Alimentare va stau la dispozitie pentru a va ajuta cu mai multe raspunsuri si consultanta in ceea ce priveste produsul potrivit dezvoltarii afacerii dvs.

Care este tipul de alimentare?

Cuptoarele de pizza profesionale pot avea diferite tipuri de alimentare si pot functiona cu gaz, electricitate sau lemne. Unele pot fi hybrid sau o combinatie a doua surse.

De exemplu, cuptoarele cu lemne pot avea asistenta cu gaz instalata daca cuptorul nu ramane suficient de fierbinte doar cu focul de lemne pentru a gati pizza in mod corespunzator. Si bugetul dvs. poate determina sursa de combustibil potrivita afacerii. Achizitia de lemn saptamanal poate deveni extrem de costisitor si trebuie tinut cont si de faptul ca pretul poate fluctua in functie de anotimp si de disponibilitate. Puteti economisi bani cumparand de la un dealer local de lemn, insa atunci va trebui sa acceptati si sa functionati cu lemnul respectiv indiferent de calitatea acestuia de-a lungul timpului. Orice lemn pe care il cumparati trebuie sa fie taiat si uscat corespunzator. Lemnul umed nu va arde.

Fiecare cuptor comercial pentru pizza are o sursa specifica de combustibil, dar pentru a intelege pe deplin care cuptor se va potrivi cel mai bine nevoilor pizzeriei dvs., trebuie sa ne uitam la detaliile a ceea ce are de oferit fiecare cuptor in parte.

Acum ca am acoperit diferitele tipuri de cuptoare pentru pizza si cea mai buna modalitate de a alege un cuptor, haideti sa intram in detaliile esentiale ale fiecarui cuptor, astfel incat sa puteti lua cea mai buna si informata decizie posibila pentru achizitia unui nou cuptor de pizza pentru o bucatarie profesionala.

Tipuri de cuptoare pizza profesionale

Exista mai multe tipuri de cuptoare pentru preparare pizza, iar fiecare din acestea are propriile sale avantaje si dezavantaje, astfel ca este foarte important sa studiati bine inainte de a face o achizitie sau de a va construi propriul business in acest domeniu. Un utilaj de aceasta marime si importanta este o achizitie ce implica bugete importante si va fi alaturi de dvs. mult timp de acum inainte.

Cuptoarele pentru pizza pot fi impartite pe tipuri in functie de: dimensiune, forma, tip de ingrediente, materiale, tip de alimentare etc. Aceste tipuri de cuptoare pentru pizza creeaza unele dintre cele delicioase, autentice si irezistibile pizza.

Iata 3 modele populare de cuptoare:

1. Cuptor profesional pizza cu samota

Cuptoarele de pizza cu samota sunt cele mai impunatoare dintre toate si totodata cele mai utilizate in restaurantele si pizzeriile mari care au de pregatit zeci de pizza intr-o perioada scurta de timp.

Cuptorul de pizza cu baza din samota realizeaza si mentine o temperatura ridicata ideala pentru coacerea de pizza sau paine. Obtinerea celor mai bune rezultate este garantata de vatra ce asigura distributia uniforma a caldurii pe intreaga suprafata de coacere. Reglajul electronic separat al temperaturii pentru partea superioara si suprafata de coacere a camerei confera flexibilitate si asigura prepararea perfecta.

Are cea mai buna izolatie termica si un consum redus de energie. Puteti controla ambele parti simultan, ceea ce este perfect pentru a gati pizza cu diferite garnituri. Dar o alta caracteristica de luat in calcul este aceea ca atata timp cat este utilizata doar partea de jos, cea de sus va ramane oprita pana cand va fi nevoie si de ea, iar astfel se reduce utilizarea de energie.

Pentru a coace pizza trebuie sa incalziti cuptorul la 204-371 grade Celsius. Procesul de preincalzire poate dura pana la 1 ora, dar odata ce acesta este incalzit, asezati aluatul direct pe piatra si in aproximativ 6 minute (in functie si de grosimea blatului si a crustei) pizza este gata. Puteti coace deodata in aceste tipuri de cuptoare pana la 6+6 pizza 35 cm / 2+2 pizza 50 cm.

Informatii suplimentare:

• Surse de alimentare: gaz, electric
• Exemple de produse din oferta TOPK: CUPTOR PIZZA GAZ 6+6 PIZZA 30 CM | CUPTOR GAZ, 12 PIZZA 30 CM | CUPTOR PIZZA GAZ 4 PIZZA/30 CM
• Timp de gatire: 5-10 minute, preincalziti 60 de minute
• Interval de temperatura standard: 204-371 grade Celsius
• Potrivit pentru gatit: pizza proaspata sau congelata cu crusta subtire, precum si pizza cu preparate adânci. Poate fi folosit si pentru coacerea painii si a chiflelor proaspete sau congelate.
• Cel mai bun pentru: restaurante cu meniuri diversificate, pizzerii traditionale

2. Cuptor cu banda pentru pizza

Daca aveti o afacere mica care nu necesita gatirea a zeci de pizza in fiecare zi, dar totusi doriti sa obtineti aceeasi calitate ca cea dintr-o pizzerie mare, atunci acest tip de cuptor este cel potrivit pentru dvs.

Cuptoarele cu banda sunt versatile si pot gati diferite feluri de mancaruri mult mai rapid decat alte tipuri de cuptoare mai clasice. Acest lucru se datoreaza faptului ca au parti mobile care accelereaza timpul de gatit, astfel ca este necesar sa fie preincalzit doar cu aproximativ 10 minute inainte de a incepe procesul de gatire.

Totusi, in ceea ce priveste pizza, aceasta va avea un timp mai indelungat de coacere fata de alte cuptoare din prisma faptului ca temperatura emanata nu este la fel de mare ca la cuptoarele pe lemn. De asemenea, partea superioara a pizza se va gati mai lent decat partea interioara sau marginile sale, astfel ca va trebui atentie sporita sa nu o ardeti.

Cel mai simplu mod de a spune cand pizza este gata este folosind un pistol laser. Acesta trimite un fascicul direct catre crusta, iar cand acesta incepe sa emita abur, ar trebui sa scoateti pizza si astfel va asigurati ca se obtin rezultate perfecte de fiecare data.

Informatii suplimentare:

• Surse de energie: gaz, electric, sistem cu banda transportoare
• Exemple de produse din oferta TOPK: CUPTOR CU BANDA PENTRU COVRIGI SI PIZZA - GAZ | CUPTOR CONVEYOR ELECTRIC PENTRU COVRIGI/PIZZA | CUPTOR CU BANDA XLT 3870 PENTRU COVRIGI SI PIZZA - GAZ
• Timp de gatire: 5-10 minute preincalzire, 10 minute timp de coacere per pizza
• Interval de temperatura standard: 204-310 grade Celsius
• Potrivit pentru gatit: paine proaspata sau congelata si pizza cu blat subtire
• Potrivit pentru urmatoarele tipuri de spatii: restaurante cu meniu divers, cantine, autoservire, pizzerii traditionale

3. Cuptor pizza traditional rotativ

Cuptorul pentru pizza traditional rotativ este fara indoiala cel mai inovativ tip de cuptor pizza atat prin modul in care coace pizza sau turtele, dar si a partii estetice ce te duce cu gandul la un cuptor clasic pe lemne.

Caldura este distribuita uniform si asigura o coacere corecta si rapida datorita bazei rotative cu care sunt echipate aceste cuptoare. Se poate ajunge pana la o temperatura interna de 400 grad Celsius in doar 20 de minute.

Exista 3 lucruri carora trebuie sa le acordati atentie in momentul in care analizati un cuptor pizza tradutionall si prin care va dati seama de calitatea produsului:

1. Interior in forma de cupola pentru o distribuire corecta a caldurii

2. Izolatie de calitate care va ajuta sa nu pierdeti caldura din interior

3. Suprafara de gatit de dimensiuni corespunzatoare nevoilor dvs.

Productivitatea pentru un astfel de cuptor este de pana la 130 pizza/h cu diametrul 30 cm (9 pizza/tura).

Informatii suplimentare:

• Surse de energie: gaz natural/gpl, electric, lemn
• Exemple de produse din oferta TOPK: CUPTOR PIZZA TRADITIONAL CU PANOU DE CONTROL ELECTRONIC, ROTATIV, PE GAZ SI CAMERA CU LEMNE PT AFUMARE - 130 PIZZA/H | CUPTOR TRADITIONAL CU PANOU ELECTRONIC, ROTATIV, PE LEMNE/GAZ - 75 PIZZA/H SI DEPOZIT PENTRU LEMNE
• Timp de gatire: 20 minute pentru preincalzire
• Interval de temperatura standard: pana la 400 grade Celsius
• Potrivit pentru gatit: paine proaspata sau congelata si pizza cu blat subtire, turte
• Potrivit pentru urmatoarele tipuri de spatii: restaurante, pizzerii traditionale de dimensiuni mari

Fiecare tip de cuptor pentru pizza are propriile sale caracteristici si avantaje. Decizia o luati in urma unei analize a ceea ce aveti nevoie in cadrul pizzeriei dvs. si a ceea ce urmeaza sa dezvoltati pe viitor.

Click pe butonul de mai jos pentru a vizualiza gama de echipamente pizzerie comercializata de Topk Utilaje Alimentare: cuptor pizza cu vatra, cuptoare cu banda pentru pizza, malaxor pizza, masa preparare pizza si multe altele.