Fiecare tip de gheata are un scop anume. Unele au scopul de a raci bauturile racoritoare si cocktail-urile, in timp ce altele au ca si scop prezentarea produselor sau sunt destinate utilizari in industria farmaceutica si medicala.

Cele mai des intalnite tipuri de gheata sunt: cuburi de gheata pline, cuburi de gheata goale (tip glont), fulgi de gheata si gheata carbonica. Dupa cum va puteti imagina deja, nu toate tipurile de gheata sunt la fel si nu toate au aceeasi destinatie de folosinta.

Masina de gheata va ajuta la obtinerea de gheata in locatia dvs.

O masina profesionala de gheata este un utilaj horeca specializat folosit in industria alimentara si de ospitalitate cu scopul de a produce cantitati mari de gheata intr-un timp scurt. Aceste masini sunt proiectate pentru a fi durabile si fiabile, deoarece sunt folosite zilnic in restaurante, baruri, hoteluri si in cadrul altor business-uri care servesc bauturi racoritoare. Exista si gheata de tip fulgi care sunt destinate utilizarii in cadrul pescariilor si in industria medicala / farmaceutica.

Masinile de gheata sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni si capacitati, de la modele care pot produce cateva kilograme de gheata pe zi si pana la modele care pot produce sute de kilograme de gheata pe zi. Acestea sunt de obicei conectate la o conducta de apa si la o sursa de alimentare electrica, iar gheata produsa este colectata in recipientul masinii sau intr-un recipient separat specializat. Click aici pentru a descoperi gama TOPK de Carucioare transport si sisteme de stocare gheata.
Exista mai multe tipuri de masini profesionale de gheata, dar cele mai comune sunt cele care utilizeaza un evaporator, un compresor si un condensator pentru a raci si transforma apa in gheata. Pentru a utiliza o masina de gheata, trebuie sa se adauge apa in rezervorul acesteia, sa se porneasca aparatul si sa se astepte ca gheata sa se produca.

Tipuri de cuburi de gheata

Care sunt cele mai des intalnite si utilizate tipuri de gheata si la ce sunt folosite acestea? Explicam in cele ce urmeaza care sunt, unde se utilizeaza, ce caracteristici au si cum pot fi obtinute.

Cuburi de gheata pline

Cuburile de gheata pline (raport gheata-apa de 100%) sunt cele mai comune tipuri de cuburi de gheata, pe care le intalnim de obicei in bauturile racoritoare. Acestea sunt realizate in locatiile horeca cu ajutorul unui aparat de gheata prin turnarea apei in forme speciale si apoi congelarea acesteia la o temperatura scazuta – aparatul special face toata treaba. Formele in care se gasesc aceste tipuri de cuburi de gheata sunt de obicei sub forma de cub egal sau paralelipiped dreptunghiular. Acestea pot fi de diferite dimensiuni, in functie de preferintele utilizatorului, de la cuburi mici si subtiri, pana la cuburi mai mari si mai groase. Trebuie sa avem in vedere nevoile locatiei si a servicii in momentul in care se alege masina de cuburi.

Avantajul principal al cuburilor de gheata pline este acela ca se topesc rapid in bauturile racoritoare, ceea ce le face ideale pentru utilizarea in baruri si restaurante in pregatirea si servirea de cocktail-uri, bauturi alcoolice sau alte bauturi racoritoare.

Este foarte important sa va asigurati ca apa utilizata pentru a face gheata cu masina de cuburi este potabila si curata, pentru a preveni contaminarea cu substante nocive sau bacterii. De asemenea este importanta sa depozitati corespunzator cuburile de gheata, intr-un depozit de gheata special. Transportul acesteia trebuie facut, de asemenea, corespunzator, cu ajutorul unei lazi de transport si a unui carucior de gheata.

Cuburile de gheata pline sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii in industria alimentara si de ospitalitate / horeca.

Acestea sunt utilizate in principal pentru a raci rapid si a mentine la o temperatura scazuta bauturile racoritoare, limonada, ceaiul, cocktail-urile si al altor bauturi in timpul transportului si al servirii, dar pot fi folosite si in industria medicala pentru a mentine medicamentele si alte produse sensibile la temperatura la un numar de grade scazut pe timpul transportului.

Recomandare de produs din magazinul online TOPK Utilaje Alimentare – masina cuburi de gheata profesionala, capacitate 85 kg/zi.

Cuburi de gheata goale

Cuburile de gheata goale, tip glont sunt un tip de gheata cu forma sferica. Acestea sunt produse prin turnarea apei in formele speciale din masina de gheata, apoi congelarea acesteia la o temperatura scazuta. De fapt, atunci cand utilizati o masina profesionala de gheata, trebuie doar sa o conectati la o sursa de apa potabila, iar aparatul de gheata face singur toata treaba.
Cuburile tip glont sunt de obicei mai mari decat cuburile de gheata pline si au un aspect mai atractiv. De asemenea, fiind goale, acestea au o suprafata de contact mai mica cu bautura, ceea ce le face sa se topeasca mai incet decat cuburile de gheata pline.
Aceste cuburi de gheata sunt utilizate in locatii din industria horeca, precum baruri, cluburi si restaurant, in principal pentru a raci bauturile alcoolice, non-alcoolice sau mixte.

Aduc si un plus din punct de vedere estetic, dand un aspect placut si un plus de rafinament paharului servit. De asemenea, pot fi utilizate si in alte scopuri, precum in prezentarea alimentelor sau in evenimente speciale, precum nunti sau petreceri.
Este considerat a fi atractiv pentru mestecatorii de gheata deoarece absoarbe mai bine aromele bauturii si se descompune usor atunci cand este mestecat. Cuburile tip glont racesc bauturile rapid si se amesteca bine in bautura servita.
Foarte important este sa va asigurati ca apa utilizata pentru a face gheata cu masina de cuburi este potabila si curata, pentru a preveni contaminarea cu substante nocive sau bacterii. De asemenea este importanta sa depozitati corespunzator cuburile de gheata, intr-un depozit de gheata special. Transportul acesteia trebuie facut, de asemenea, corespunzator, cu ajutorul unei lazi de transport si a unui carucior de gheata.

Recomandare de produs din magazinul online TOPK Utilaje Alimentare – masina cuburi de gheata goale capacitate 24 kg/zi.

Masina cuburi de gheata goale, capacitate 24 kg

Fulgi de gheata

Fulgii de gheata sunt moi si asemanatorii zapezii, avand un raport gheata-apa de 73%. Acest tip de gheata este obtinut cu ajutorul unui aparat de gheata – masina fulgi de gheata si este folosita in principal pentru racirea bauturilor si pastrarea la o temperatura corespunzatoare a alimentelor precum pestele si fructele de mare si carne, dar si pentru prezentarea acestora intr-un mod estetic in cadrul vitrinei de display. De asemenea, fulgii de gheata pot fi utilizati si in unele proceduri medicale sau dentare, dar si pentru crearea de efecte speciale in cadrul productiilor de televiziune si filme.

O masina de gheata sfaramata este un aparat profesional care produce fulgi de gheata, utilizand apa si o unitate de refrigerare. Masinile de gheata produc fulgi de gheata prin racirea apei la temperaturi sub 0 grade Celsius, apoi prin pulverizarea pe o suprafata rece acestia se solidifica sub forma de fulgi de gheata. Pot fi ajustati in dimensiune si grosime in functie de nevoile utilizatorului.

Au ca si principal beneficiu faptul ca datorita consistentei sale moi, fulgii sunt blanzi cu produsele si fructele de mare fragile, dar si in transportul alimentelor prevenind astfel vatamarea acestora. Faptul ca sunt moi ii face, de asemenea, ideali si pentru compresele pe rani, deoarece ajuta la racire fara a adauga prea multa presiune.

Este important de avut in vedere calitatea apei utilizate in masina de fulgi de gheata, deoarece aceasta poate afecta calitatea si igienta fulgilor produse. In plus trebuie sa se ia in considerare curatarea si intretinea regulata a masinii cu scopul de a preveni contaminarea sau defectarea acesteia.

Click aici pentru a descoperi gama TOPK de Accesorii masini fulgi de gheata si Carucioare transport si sisteme de stocare gheata.

Recomandare de produs din magazinul online TOPK Utilaje Alimentare – masina fulgi de gheata 30kg cu depozit si agregat intern.

Gheata carbonica – Gheata uscata – Dry ice

Gheata carbonica mai este este cunoscuta si sub denumirea de gheata uscata. Spre deosebire de gheata obisnuita care se obtine prin inghetarea apei, aceasta se obtine din dioxid de carbon (CO2). Dioxidul de carbon trece din stare lichida in stare solida, mai exact in zapada carbonica. Aceasta zapada se preseaza pentru a obtine gheata carbonica care poate avea mai multe forme: granule, placi sau blocuri si este de dimensiuni diferite.

Avantajele ghetii carbonice
Gheata carbonica este mult mai rece decat gheata obisnuita, mai exact are -78,4 grade Celsius. Nu lasa in urma apa sau alte reziduuri pentru ca se evapora trecand rapid din stare solida in stare gazoasa cu ajutorul aparatului pentru gheata carbonica sau masina de gheata uscata.
Gheata carbonica este utilizata in mai multe domenii de activitate, atat pentru aplicatii industriale, cat si in industria alimentara, unde ste ideal de folosit in cadrul unui bar sau restaurant pentru prezentarea de cocktailuri si diferite platouri de bunatati, totul pentru a crea o buna impresie vizuala si pentru a va surprinde clientii cu o prezentare inedita.
Aparatele de gheata carbonica / uscata produc gheata in doar cateva secunde de la apasarea butonului.

Recomandare de produs din magazinul online TOPK Utilaje Alimentare – aparat pentru gheata carbonica.

Tips and tricks
✓ Este important sa alegeti o masina de gheata care corespunde nevoilor dvs. si cerintelor afacerii pe care o conduceti pentru a va asigura ca veti investi in cel mai bun si fiabil produs.
Nu neglijati niciodata calitatea apei la care racordati masina de facut gheata. Este important de avut in vedere calitatea apei utilizate in masina de fulgi de gheata, deoarece aceasta poate afecta calitatea si igienta fulgilor produse.
Curatare si mentenanta masina de gheata. Este important sa mentinem masina de facut gheata curata si sa respectam instructiunile de utilizare pentru a evita problemele de igienta si functionare. De asemenea, este important sa inlocuit regulat filtrele si sa intretinem masina de gheata pentru a prelungi durata de viata a acesteia.

Tineti cont de ponturile de mai sus pentru a incepe cu dreptul si nu uitati ca suntem aici pentru a va sfatui cu privire la alegerea unui aparat de gheata potrivit in functie de nevoile si bugetul dvs.

 

Click pentru gama completa TOPK Utilaje Alimentare de masini cuburi gheata si fulgi de gheata.