Mixerul de mana profesional este un aparat profesional ideal pentru amestecarea maruntirea ingredientelor, pasarea mancarii pentru a realiza supe creme sau piureuri, emulsifierea sosurilor sau baterea cremelor de patiserie sau cofetarie. Mixerul blender vertical este de neinlocuit in orice bucatarie de restaurant, catering, bistro sau cafenea.

Un mixer vertical profesional este nelipsit de pe lista de echipamente necesare in orice bucatarie profesionala, iar daca intrebi orice gospodina iti va confirma ca nici din bucataria de acasa nu prea poate sa lipseasca. In mod firesc mixerele blender profesionale destinate uzului comercial trebuie sa faca fata la o uzura mai intensa si sa ofere cat mai multe functii si accesorii. Daca esti interesat si tu despre cum poti alege un mixer vertical profesional la un pret bun, citeste in continuare!

 Cum alegem mixerul potrivit?

Stim foarte bine ca pe piata exista o gama foarte larga de mixere, blendere, etc.. Alegerea modelului potrivit ca si performanta si pret, poate devenii una dificila. Pentru a-ti usura munca de cautare, exista anumite aspecte pe care specialistii Topk Utilaje Alimentare le-au punctat ca fiind factori importanti de luat in calcul inainte de a alege mixerul vertical potrivit.

1. Puterea

Puterea motorului integrat este esentiala, intrucat iti arata daca piesa va face fata amestecurilor vascoase si daca partea de blender poate sectiona diverse ingrediente mai tari. Un model profesional va oferi intre 200 si 400W putere. Mixerele de putere mica sunt potrivite pentru pereparate usoare, precum amestecarea ingredientelor lichide sau omogenizarea unor creme, insa pentru aluaturi mai dense si alte mixturi consistente este nevoie de un mixer care sa aiba puterea peste 250W. Frecventa si natura cu care planuiti sa gatiti trebuie neaparat luata in considerare.

4. Treptele de viteza

Nu toate modelele de mixer de mana au multe tipuri de viteze. Daca doriti sa preparati corect anumite creme si mixturi, la o anumita rotatie pe minut, atunci este recomandat sa optati pentru un mixer vertical cu viteza variabila. Astfel, aparatul este mai eficient si mult mai rapid.

Pentru blender, viteze de 1200rpm sunt mai indicate.

Sfatul specialistilor Topk Utilaje Alimentare este sa alegeti un mixer – blender de mana FIMAR. Mixerele de mana FIMAR, sunt poduse cu parti detasabile usor de igienizat, cu viteza variabila sau viteza fixa.

3. Materiale

Tipul materialului din care este realizat mixerul este foarte important. Spre exemplu un bol professional este creat in totalitate din otel-inox, material care este extrem de rezistent in timp si nu se uzeaza repede. In ceea ce priveste mixerul vertical, este esential ca partea superioara sa fie acoperita cu un material anti-alunecare pentru o manevrabilitate mai usoara, iar piciorul sa fie din otel inoxidabil, pentru a nu se degrada o data cu trecerea timpului.

4. Accesorii

Unele modele de mixer vin la pachet cu un numar generos de accesorii. Printre acestea se numara: suport pentru perete, cutit detasabil, tel dublu detasabil. Daca doriti sa preparati supe creme, piureuri si alte mixturi cremoase, atunci un mixer de mana vertical cu accesoriile de baza se poate dovedi ca fiind tot ce ai nevoie.

5. Pret

In functie de brand, model si accesorii, pretul mixerelor verticale poate varia. Calitatea materialelor, puterea, accesoriile si treptele de viteza, sunt factori importanti care au un cuvant de spus atunci cand ne gandim la pret. Daca stiti ca veti folosi mixerul vertical cu regularitate, atunci investitia intr-un model de calitate se merita deoarecce iti poate asigura o durabilitate mai mare in timp. Pentru un raport-calitate-pret foarte bun, specialistii Topk Utilaje Alimentare, recomanda mixerele de mana Fimar.

Amintim si faptul ca toate modelele trebuie sa beneficieze nu numai de functie de amestecare, ci si de blender.

Cand vine vorba de cele mai bune blendere verticale profesionale, Topk Utilaje Alimentare va sfatuieste sa mizati pe un dispozitiv cu cat mai multe viteze de functionare. Cea mai slaba viteza poate fi utila pentru creme, maioneza, amestecuri care necesita o preparare delicata. Aruncati o privire la blenderele profesionale Fimar deoarece acestea va ofera atat functia de blender cat si de mixer vertical intr-un singur echipament.