Ghidul cumparatorului

In zilele toride de vara, ce poate fi mai revigorant decat o bautura rece? Si cum poate fi ea obtinuta mai repede si mai usor, decat cu ajutorul unui cub de gheata rece, aburind? Daca pentru paharul tau de vin alb demisec baut la cina, pungile cu cuburi de gheata pot fi o solutie acceptabila, nu aceeasi este situatia in cazul in care ai de preparat mai multe bauturi reci simultan. Fie ca e vorba de o petrecere sau de noua ta afacere, o masina de facut cuburi de gheata este vitala nu doar utila, iar modul sau de functionare spectaculos si interesant iti va satisface nevoile indiferent de circumstantele in are alegi sa il folosesti.

Multi cumparatori se intreaba unde gasesc masini de facut gheata la preturi bune. Aici, la Topk Utilaje Alimentare, recunoastem ca este o intrebare valida, insa avem nevoie de mai multe informatii despre ceea ce cauti si despre dimensiunile afacerii tale pentru a stabili parametrii tehnici de functionare ai dispozitivului cel mai potrivit pentru tine. Iata cateva dintre caracteristicile cele mai importante ale unui asemenea aparat, de care sa tii cont inainte de a face achizitia.

Tipul de gheata

Exista 3 tipuri principale de gheata pe care o pot produce aceste dispozitive. Masinile pentru cuburi de gheata sunt utile in baruri, caci bucatile relativ mari se topesc lent. Masinile care produc fulgi de gheata sunt folosite cu precadere in localurile care servesc o gama variata de salate sau fructe proaspete. Nu in ultimul rand, exista varianta bucatilor rotunde de gheata, de dimensiuni medii, care se folosesc cu succes in blender impreuna cu bauturile. Aparatele performante pot fi setate sa produca unul, doua sau toate cele trei variante, in functie de nevoile utilizatorului.

Capacitatea

In functie de acest parametru vei afla cantitatea de gheata pe care o poti produce intr-un interval de timp dat. O masina de gheata comerciala poate produce intre 10 si 450 kg de cuburi in 24 de ore, in timp ce dispozitivele de uz casnic vor produce pana la 1 kg in 24 de ore.

Exista formule de cuantificare a cantitatii medii de gheata pe care o folosesc diverse tipuri de unitati de alimentatie publica, insa experienta este intotdeauna cel mai bun sfetnic. Asadar, daca ii vei cere unui utilizator experimentat pareri despre cele mai bune masini de facut gheata, ti se va recomanda sa o achizitionezi pe cea care este capabila sa satisfaca cat mai bine nevoile tale si ale afacerii pe care o conduci.

Spatiul de depozitare a ghetii

Este gresit sa presupui ca acest spatiu de depozitare reprezinta un indicator al capacitatii de functionare al dispozitivului. Exista modele cu o capacitate mica, dar cu spatiu mare de depozitare – si aceasta este o varianta perfecta pentru un local de dimensiuni mici, care are nevoie sa stocheze gheata pentru intervalul orar in care este foarte aglomerat.

De asemenea, tine cont ca energia necesara pentru a pastra cuburile este mai mica decat cea necesara pentru a le produce, asadar exista situatii in care un spatiu de depozitare mare se poate dovedi util. Pe de alta parte, daca optezi pentru o masina cu o cuva de stocare supradimensionata, rezultatul va fi o cantitate mare de gheata irosita si riscul de dezvoltare a bacteriilor si a mucegaiului din cauza umezelii. Un recipient prea mic va face sa ramai fara gheata exact atunci cand ai mai mare nevoie de ea si te va obliga sa fortezi aparatul.

Modul de racire si filtrele

Masinile de gheata folosesc doua moduri de racire: cu apa sau cu aer. Sistemele cu racire pe baza de aer sunt mai ieftine, dar adesea sunt si foarte zgomotoase. In plus, ele incalzesc substantial incaperea in care functioneaza. Daca optezi pentru un aparat racit cu aer, a carui unitate de racire este amplasata in exteriorul cladirii, acest neajuns este rezolvat. Masinile racite cu apa sunt mai silentioase si nu produc caldura, dar sunt mai scumpe si de asemenea presupun un consum substantial de apa, asadar instalarea lor nu este intotdeauna profitabila, mai ales in locurile in care exista un sistem de contorizare a apei.

Avand in vedere ca gheata este un aliment, e important ca apa din care este facuta sa fie una cat mai pura. O masina de gheata prevazuta cu filtru nu inseamna doar o cheltuiala in plus pentru curatarea sau inlocuirea acestuia, ci o durata de functionare mai mare, caci filtrele protejeaza dispozitivul impotriva depunerilor de saruri minerale, si o satisfactie mai mare a clientului, care va beneficia de bauturi mai gustoase.

Montajul si garantia

Pentru a asigura o durata de viata cat mai lunga pentru noua ta achizitie, este indicat sa te asiguri ca dispui de un spatiu in care temperatura nu variaza in afara intervalului 10 – 38 de grade Celsius. Daca acest lucru nu este posibil – stiut fiind ca in bucatariile restaurantelor este adesea mult mai cald – monteaz-o cat mai departe de cuptoare sau de alte surse de caldura. Masoara cu atentie spatiul de care dispui si asigura-te ca e loc nu doar pentru dispozitiv, ci si pentru ca usile sa se deschida, de exemplu.

Nu uita ca ai nevoie sa conectezi noul aparat de facut cuburi de gheata la o sursa de curent electric, o sursa de apa si sistemul de canalizare; daca ai in vedere si un sistem de filtrare, asigura-te ca exista suficient spatiu si pentru acesta. Si mai ales asigura-te ca nu se lucreaza cu aluat sau drojdie in proximitatea masinii, caci ele vor contamina aparatul si vor impune curatari de mentenanta mai frecvente.

Avand in vedere ca un astfel de produs inseamna o investitie destul de serioasa, este important sa alegi un dispozitiv cu o garantie cat mai extinsa in timp, care sa acopere cat mai multe dintre defectele care ar putea aparea. In plus, e o idee buna sa te asiguri ca service-ul poate fi asigurat in zona in care este instalata masina, altfel transportul ei la un service autorizat ar putea insemna un consum substantial de timp si bani. Topk Utilaje Alimentar ofera conditii avantajoase de garantie, cu servisare la locatia clientului si timp de interventie scurt.

Functii suplimentare

Usureaza activitatea permitand efectuarea de setari car-e sa te ajute sa ai gheata pregatita in cantitatea adecvata la ora dorita. Unele aparate sunt programabile sa porneasca sau sa se opreasca singure, in timp ce altele dispun de un display inteligent care le va face sa se opreasca automat si sa indice atunci cand apare vreo problema, permitand sa intervii repede si eficient.

Unele aparate sunt dotate cu un sistem de autocuratare care face ca riscul de dezvoltare a bacteriilor in interiorul aparatului sa fie mult redus. In plus, curatarile periodice pentru intretinere se vor face mai rar.

De asemenea un factor important in consumul si curatarea aparatului este materialul din care este fabricat,otelul inoxidabil este considerat a fi cel mai bun material pentru masinile de gheata. Este usor de curatat si necesita mai putina energie pentru a se raci, caci este un prost conductor termic.

In continuare, probabil ca ti-a ramas in minte intrebarea initiala, si anume unde gasesc masina de gheata la un pret bun. Ei bine la Topk Utilaje Alimentare tinem constant pe stoc un numar variat de modele de masini de gheata asa ca te invitam in showroomul nostru din Bd. Biruintei 49, Pantelimon , Ilfov sa alegi modelul potrivit de aparat de facut gheata pentru afacerea ta.