Sunteti in cautare de o lada frigorifica de calitate dar nu sunteti sigur care este alegerea corecta? Pentru a va ajuta in a alege modelul potrivit, specialistii Topk Utilaje Alimentare va ofera cateva informatii importante de care ar trebui sa tineti cont inainte de a opta pentru un model de lada frigorifica sau lada congelare.

Cand vorbim de o lada congelare si refrigerare, un avantaj foarte mare este faptul ca aceasta se poate depozita oriunde exista o sursa de curent, asa ca daca pana acum ai ezitat sa achizitionezi o lada frigorifica din cauza lipsei de spatiu din bucatarie, afla ca nu doar in bucatarie este locul in care o poti amplasa.

De ce sa-ti cumperi o lada frigorifica?

Poate inca nu sunteti hotarat, va sugeram sa va ganditi de cate ori ati avut probleme in a congela un numar semnificativ de legume sau fructe din cauza lipsei de spatiu. Poate ca ati fost pus in situatia in care a trebuit sa renuntati la pastrarea anumitor produse in congelator deoarece ati intampinat probleme cu forma sau dimensiunile mai mari decat ati anticipat ale acestora.

Folosind o lada congelare, puteti remedia toate aceste probleme. Mai mult, lada frigorifica iti ofera diverse beneficii precum o functie avansata de congelare, care iti ofera posibilitatea congelarii unor produse variate precum: carne, legume, fructe, produse semipreparate etc.

Alegerea potrivita?

Lada frigorifica este tipul de echipament de care va veti bucura cativa ani buni din momentul achizitionarii dar tot din acest motiv nu este o idee buna sa va grabiti atunci cand luati decizia de a achizitiona un astfel de echipament.

Specialistii Topk Utilaje Alimentare au punctat cativa factori importanti pentru ca dvs. sa stiti cu exactitate ce sa urmariti atunci cand achizitionati o lada frigorifica.

1. Materialul

In general, atunci cand vorbim despre structura unei lazi frigorifice, majoritatea producatorilor opteaza pentru o structura din abs, usor dar rezistent si durabil. Ceea ce este mai important este zona interioara de depozitare. Zona interioara pentru depozitare se poate delimita folosind cosuri, fabricate din material metalic de o calitate superioara. Bineinteles ca numarul de cosuri se poate alege in functie de preferinte iar de asemenea exista si posibilitatea indeparatrii acestora, asezand alimentele exact asa cum va doriti.

2. Functii de siguranta

Principala caracteristica atunci cand vorbim de siguranta se rezuma la felul cum se face accesul la interiorul lazii frigorifice. Pe piata gasim doua tipuri lazi frigorifice, cu usa rabatabila si cu usa glisanta. Usa rabatabila necesita un spatiu suplimantar pentru deschidere.

Ambele modele sunt sigure dar specialistii Topk Utilaje Alimentare va recomanda achizitionare unei lazi frogirifice impreuna cu un sistem de inchidere pentru a evita deschiderea accidentala a usilor.

3. Mobilitatea

Intotdeauna pot exista situatii in care poate veti fi nevoit sa mutati echipamentele. In acest caz, iti va fi de folos sa stii ca exista lazi frigorifice fixe, care au un sistem de pozitionare pe picioare, dar de asemenea exista si lazi frigorifice mobile, prevazute cu 4 roti incluse, ceea ce face deplasarea echipamentului dintr-un loc in altul foarte simpla.

O caracteristica care poate erati tentat sa o treceti cu vederea, aceasta se poate dovedi foarte utila mai tarziu.

4. Capacitatea

Una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie neaparat sa o luati in considerare este capacitatea de congelare.

Capacitatea lazilor de congelare si refrigerare se masoara in litri, oferind informatia necesara despre volumul interior. La Topk Utilaje Alimentare veti gasi o diversitate foarte mare din punct de vedere al capacitatii. Inainte de a lua o decizie asupra unui model, specialistii Topk Utilaje Alimentare va recomanda sa faceti un calcul referitor la volumul dvs. de alimente.

5. Clasa climatica

O caracteristica foarte importanta, dese ori trecuta cu vederea de multi oameni. Aceasta caracteristica face referinta la intervalul de temperatura si umiditate in care lada frigorifica functioneaza in parametrii optimi. Nu se recomanda utilizarea echipamentulu in afara intervalelor recomandate de producator, deoarece acest lucru, in timp, duce la un consum ridicat de energie electrica si la defectarea lazii frgorifice.

6. Caracteristici suplimentare

Iluminare – una din caracteristicile care iti va usura viata atunci cand esti in cautarea unui produs sau doresti sa ordonezi alimentele. Iluminarea se poate realiza cu becuri normale sau leduri. Se recomanda iluminarea pe led deoarece este mai economica.

Termostat reglabil – lada frigorifica profesionala congeleaza pana la -23C, dar pentru mai  mult control asupra temperaturii, optati pentru un thermostat reglabil.

Degivrare automata – printre cele mai utile functii care se regasesc pe o lada frigorifica profesionala, optand pentru aceasta functie veti salva foarte mult timp.

Autonomie – defectiunile electrice sunt inevitabile, mai devreme sau mai tarziu va veti confrunta cu o astfel de situatie. Asigurati-va ca alegeti o lada frigorifica cu o autonomie cat mai mare, astfel evitati decongelarea alimentelor pe parcursul penelor de curent.

7. Dimensiuni

Dimensiunea reprezinta un factor care este in stransa legatura cu capacitatea. Daca spatiul dvs. este unul limitat, va este recomandat sa analizati cu atentie dimensiunea aparatului inainte. Lazile dreptunghiulare sunt cele mai populare dar nu sunt singura varianta. Spre exemplu, puteti opta pentru o lada frigorifica de dimensiuni mai reduse dar cu o inaltime mai mare.

Lazi frigorifice recomandate

Acestea fiind spuse, tinand cont de toti factorii mentionati mai sus, de unde achizitionam lada frigorifica potrivita?

Topk Utilaje Alimentare va ofera o gama diversificata de echipamente profesionale. Specialistii TOPK va vor ajuta sa analizati toate detaiile tehnice ale lazilor frigorifice astfel incat dvs. sa faceti alegerea care vi se potriveste.

Actionati butonul de mai jos pentru a vizuliza o selectie de lazi frgorifice profesionale la un raport / calitate / pret foarte bun.