Ce sunt agregatele frigorifice?

Agregatele frigorifice reprezinta ansamblurile compuse din condensatorul frigorific, compresorul frigorific si diferitele tipuri de ventilatoare care au menirea de a pune in miscare agentul de racire in circuitul frigorific. Acestea sunt concepute pentru racirea camerelor frigorifice, a lazilor frigorifice de diferite dimensiuni, a vitrinelor frigorifice sau de congelare proiectate pentru a mentine calitatea produselor perisabile, cat si a depozitelor frigorifice.
Indiferent pentru care din echipamente optati sa folositi agregatul, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele caracteristici pentru a reusi sa aduceti temperatura din interiorul echipamentului dvs. la parametrii de racire pe care ii doriti:

1. Tipul de agregat, monobloc sau split

Agregatul de tip monobloc include tot sistemul frigorific – exterior interior, iar instalarea acestuia nu constituie un efort si nu necesita cunostiinte tehnice avansate. Agregatul monobloc se poate sprijini pe un perete astfel incat condensatorul sa fie in exteriorul camerei frigorifice iar vaporizatorul in interiorul acesteia. Acest tip compact de agregat este alegerea ideala pentru spatiile inguste sau limitate iar pe langa accesibilitatea sporita pentru eventualele interventii tehnice, nu necesita instalarea unui traseu frigorific.

Agregatul de tip split  este compus din doua unitati diferite, unitatea de condensare care este montata in camera motoarelor sau alt spatiu mecanic sau in exterior si unitatea vaporizatoare care poate fi montata in interiorul spatiului unde aveti echipamentul care doriti sa fie racit. Intre aceste doua unitati montarea unui traseu frigorific este necesara si trebuie luat in calcul la montarea acestui tip de grup motor.

2. Capacitatea de racire a agregatului frigorific

Pentru ca modul de lucru al agregatului sa satisfaca temperaturile de lucru care doriti sa fie atinse, este necesar ca sa cunoasteti volumul echipamentului racit, iar capacitatea de racire a agregatului sa fie egal raportata la acesta.

3. Agentul frigorific

Cand va decideti asupra agregatului frigorific care va intruneste cerintele va recomandam sa aveti in vedere si tipul agentului frigorific. Specialistii Topk Utilaje Alimentare va recomanda alegerea unui sistem care foloseste un agent frigorific care sa insumeze pe cat posibil mai multe din urmatoarele caracteristici: consumul energetic sa fie cat mai redus, sa nu fie poluant, sa fie non toxic si sa nu fie usor inflamabil.

4. Functionarea silentioasa

Aveti in vedere ca dotarea condensatoarelor sa fie cu ventilatoare cat mai silentioase pentru ca eficienta si fiabilitatea sa fie cat mai ridicate, iar ale caror motoare sa fie dotate cu control electronic al vitezei, asigurand totodata controlul optim al presiunii si temperaturii de condensare.

5. Temperaturile de vaporizare / ambientale

Temperatura ambientala in care motorul agregatului poate functiona la parametrii optimi este foarte important sa fie respectata daca doriti sa evitati supraincalzirea acestuia si sa prelungiti pe cat posibil durata de viata a echipamentului.

Daca lucrati în conditii extreme, cu temperaturi de vaporizare scazute sau temperaturi ambientale ridicate, atunci cu siguranta veti avea nevoie de un agregat frigorific cu motor puternic.

Obiectivul principal la Topk Utilaje Alimentare, referitor la agregatele frigorifice split sau monobloc este de a oferi clientilor echipamente fiabile, cu durata de exploatare maxima, rezistente la orice tip de solicitare, usor de utilizat si simplu de intretinut.

Topk Utilaje Alimentare va ofera agregate frigorifice care utilizeaza numai componente si gaze ecologice, astfel incat stratul de ozon sa nu fie afectat.
La Topk Utilaje Alimentare, va este pusa la dispozitie o gama variata de agregate frigorifice, monobloc sau split, de diverse capacitati, astfel incat sa satisfaca toate cerintele echipamentelor pe care trebuie sa le deserveasca in conditii optime de functionare, cu un consum redus de energie, cu un design modern, ergonomic si functional, care sa se incadreze perfect in locatia vizata sau in afara acesteia.

Actionati butonul de mai jos pentru a vizuliza gama completa de agregate frigorifice comercializata de Topk Utilaje Alimentare.