Infiintarea spalatoriei profesionale

Datorita cerintelor crescute venite din partea persoanelor fizice, dar si a dezvoltarii pietei de operatori comperciale precum spitale, hoteluri, restaurante si anumite servicii care utilizeaza uniforme de lucru, spaltoria / curatatoria profesioanala este in continuare crestere. Fie ca vorbim de o curatatorie ecologica sau o spalatorie chimica, investitia poate fi una semnficativa.

Daca sunteti hotarat sa deschideti o curatatorie, trebuie sa tineti cont de cateva etape:

Alegerea locatiei potrivite

In cazul in care doriti sa va axati in special populatiei, cetrele comerciale sau zonele cu o concentratie mare de populatie sunt cele mai bune locatii pentru amplasarea unei curatatorii. In cazul in care doriti sa va adresati operatorilor comerciali, aveti nevoie de un spatiu mai mare, care sa va ofere acces la parcare pentru autoutilitarele care vor efectua transportul catre, si de la curatatorie. De asemenea, trebuie sa tineti cont si de faptul ca trebuie sa respectati anumite fluxuri aferente rufelor murdare si a celor curate, impuse de directia de sanatate publica.

Personalul pe care doriti sa il angajati

Acordati o atentie sporita asupra personalului. Lucrul intr-o spalatorie / curatatorie nu presupune o calificare speciala a tuturor operatorilor. Este totusi nevoie ca o parte din angajatii curatatoriei sa aiba o experienta buna de specialitate, precum si abilitati de a lucra cu publicul.

Alegerea echipamentelor esentiale

In primul rand, trebuie sa aveti in vedere utilitatile de care dispuneti in locatie. Electric sau gaz? Dar puterea electrica instalata? In functie de tipul de spalatorie / curatatorie profesionala pe care doriti sa o infiintati, fie chimica sau ecologica, aveti nevoie de diferite echipamente esentiale.

Masinile de spalat sunt esentiale pentru operatiunile multor companii. Restaurantele, hotelurile, pensiunile, etc… Toate acestea se bazeaza foarte mult pe utilizarea masinilor de spalat comerciale. Gasirea aparatului cel mai potrivit pentru nevoile afacerii dvs. este un lucru foarte important, o sarcina usor de enuntat dar nu la fel de usor de realizat daca ne gandim la varietatea de masini de spalat comerciale disponibile pe piata.

1. Masina de spalat industriala cu viteza joasa, medie sau mare de centrifugare

Capacitate: 11-60kg

Aceste masini de spalat sunt construite pentru utilizare constanta si pentru a gestiona sarcini foarte mari. Sunt de obicei destul de mari, necesitand spatiu suficient la locatie, dar asigura sarcini mari de pana la 60 kg. Acestea sunt ideale pentru mediile comerciale in care spalarea in mod continuu este necesara pentru buna desfasurare a activitatii.

Masina de spalat industriala cu viteza joasa este ideala pentru uz general. Este modelul standard, cu factorul de centrifugare G intre 100 si 150 care asigura o umiditate reziduala scazuta si timp de uscare cat mai redus. Va fi benefic pentru folosirea in mod general pentru utilizare zilnica de pana la 8 spalari pe zi.

Masinile de spalat industriale cu viteza medie - mare de centrifugare sunt ulitizate in mod similar cu masinile de spalat comerciale cu viteza joasa de centrifugare, diferenta fiind factorul G care poate fi de 200 si pana la 450, asigurand o umiditate reziduala extrem de scazuta si un timp de uscare foarte redus. Este ideala pentru folosirea in mod general pentru utilizare la peste 8 spalari pe zi.

2. Masini de spalat cu bariera igienica / septica

Capacitate: 16-70kg

Masinile de spalat cu bariera igientica / septica sunt perfecte pentru medii comerciale, precum azile, camine sau spitale, unde igiena este o prioritate absoluta. Masinile de spalat igienice reduc contaminarea, prin separarea partii de incarcarea si descarcare a masinii printr-o bariera fizica.

3. Masini de spalat cu moneda sau fisa

Capacitate: 6-23kg

Aceste masini de spalat functioneaza numai atunci cand un client a platit. Acestea sunt ideale pentru spalatorii si alte camera publice de spalare cum ar fi camine de studenti, deoarecce va permite sa rulati in mod eficient un serviciu standard pentru clientii dvs. Acestea au o capacitate maxima de 23 kg, ceea ce le face potrivite pentru uzul personal al fiecarui client in mod individual.

4.Uscatoare profesionale

Capacitate: 10-80kg

Cu siguranta veti dori sa prioritizati viteza si eficienta in procesarea hainelor si a celorlalte articole deoarece acest lucru este foarte important cand vine vorba de implinirea asteptarilor clientilor dvs. Doriti sa preluati cat mai multi clienti? Este simplu, prin spalarea si procesarea hainelor mai rapid. Uscarea articolelor cu ajutorul unui uscator professional reprezinta solutia perfecta. Un astfel de echipament este capabil sa usuce articole in capacitati foarte mari, sunt dotate cu pompe de aer cald sau rotative si daca asta nu era destul, pot fi si duble, ajutandu-va pe dvs. sa maximizati spatiul, fiind pozitionate unul este altul.

5.Calandre

Definitia calandrului este de echipament care finiseaza (calca) articole plate precum: lenjerie de pat, fete de masa, perdele si draperii etc..

Un calandru profesional ales bine, va calca rufele spalate intr-un timp extrem de scurt, reusind astfel sa eficientizeze procesul de calcare prin reducerea costurilor si viteza de procesare. Calitatea rufei finisate este de asemenea foarte importanta, folosind un calandru rufele sunt calcate perfect.

Calandrele profesionale se adreseaza in special locatiilor ca hoteluri, resorturi, camine, spitale, unde se calca zilnic un numar mare de lenjerii, prosoape, perdele, fete de masa, draperii, cuverturi si alte articole de dimensiuni mari.

Productivitatea si calitatea finisarii rufelor intr-o spalatorie / curatatorie profesionala determina in mare parte succesul unei afaceri in acest domeniu.

6.Echipamente de finisare

Pe langa celealte echipamente esentiale pe care le-am mentionat anterior, este vital sa luam in considerare toate echipamentele de finisare deoarece pe langa procesul de spalare / curatarea a articolelor, exista procesul de finisare care este la fel de important.

Echipamentele de finisare oferite de Topk Utilaje Alimentare sunt ideale pentru finisarea materialelor textile care necesita o atentie sporita sau a materialelor groase precum jachete, rochii, etc.

Gama de echipamente de finisare Topk, este recomandata domeniilor de activitate care au nevoie de servicii de intretinere a lenjeriilor, precum hoteluri, restaurante etc.

La Topk Utilaje Alimentare veti gasi o gama variata de echipamente pentru finisare precum:

  • Masina pentru indepartarea petelor: Functioneaza cu pistoale pentru scos pete, cu abur, care au un rezervor pentru detergent, uscand apoi suprafata tratata.
  • Masa de calcat / finisare, incalzita electric cu aspiratie: Fiind incalzita electric, aceasta asigura o netezire perfecta chiar si in cazul celor mai dificile cute, este prevazuta cu aspiratie si de asemenea se poate conecta la o sursa externa de abur.
  • Manechin finisare pentru imbracaminte exterioara: Ideal pentru finisarea rochiilor, palotanelor, jachetelor, etc. Latimea umerilor si a cadrului sunt reglabile, ofera posibilitatea rotirii suportului (cadrului) la 360° iar ciclul de calcare este controlat de microprocessor.
  • Masina de impachetat verticala: Avand o capacitate de 70 bucati pe ora cu o functionalitate semi-automata, folosind acest echipament va asigurati ca pe langa o curatare si calcare profesionala, puteti oferii clientilor dvs. si o impachetare corespunzatoare. Hainele vor ajunge inapoi la proprietari in siguranta datorita ambalajului protector care previne deteriorarea.

Topk Utilaje Alimentare va ofera o varietate de echipamente pentru spalatorie, indifierent de capacitati. Fie ca aveti nevoie de un numar mare de masini de spalat industrial sau doar de o singura masina de spala comerciala light duty, echipa Topk va sta la dispozitie pentru ca dvs. sa faceti alegerea corecta.