Pornirea unei afaceri este un lucru pe care toti l-am luat in considerare la un moment dat si daca inca nu l-ati facut, poate ca acesta ar fi momentul in care sa va ganditi mai mult la ideile pe care le puteti transforma in business. O idee populara de afacere este gelateria. Sunt multi cei care vad un magazin de inghetata si se gandesc ca le-ar placea sa aiba o astfel de afacere, insa ca oricare alt business si aici este importanta o viziune si strategie buna.

Inghetata este un produs care se vinde bine, dar pentru a avea o gelaterie de succes, este necesar sa cunoasteti anumite aspecte specifice unui astfel de business, de la meniu, locatie si pana la echipamentele potrivite pentru activitatea ce urmeaza a fi desfasurata. De aceea, v-am pregatit in cele ce urmeaza 6 ponturi impreuna cu informatii detaliate despre echipamente gelaterie pe care le puteti gasi in gama de oferte a magazinului online topk utilaje alimentare.

Planificare afacere in detaliu

Primul lucru pe care trebuie sa il realizati este planul de afaceri. Luati in calcul toate aspectele importante, inclusiv cele legate de birocratie sau furnizare.

Este foarte important sa estimati cat mai corect cheltuielile. Ganditi-va la materia prima necesara pentru sortimentele de inghetata ce urmeaza a fi vandute, dar si la echipamentele necesare: masina de inghetata, vitrina inghetata si altele.

Nu uitati de planificarea promovarii si stabiliti din start care este publicul tinta.

Invatam de la concurenti

Vizitati alte gelaterii din zona inainte de a va deschide gelateria proprie si incercati sa invatati de la ele. Analizati oferta, decorul si serviciile. Incercati sa aflati care sunt metodele prin care acestia atrag clientii si ganditi-va la ce ati putea aduce in plus in locatia dvs. Chiar daca concurentii nu vor impartasi prea multe informatii, puteti incerca sa discutati cu persoane din gelateriile din alte orase. Daca gasiti o persoana deschisa, aceasta va va explica lucruri pe care poate le veti putea descoperi abia dupa  ceva timp dupa deschidere si cu siguranta ar putea fi utile inca de la inceput.

Locatia Gelateriei

Importanta locatiei in care deschideti gelateria este uriasa. Chiar daca inghetata vanduta este una delicioasa, iar serviciul impecabil, daca nu functionati intr-o zona circulata va fi foarte greu sa faceti profit. Alegeti o zona cu trafic pietonal, in care segmentul de clienti tintit este prezent. Nu va lasati pacaliti de o zona cu mult trafic auto, deoarece degeana este o zona circulata daca oamenii nu se dau jos din masini si este de fapt doar o zona de tranzit.

Meniu unic

Sortimentele diverse de inghetata sunt atractia oricarei gelaterii. Incercati sa creati un meniu cu sortimente diverse, in care sa puneti suflet si ingrediente de calitate. Combinatia de sortimente clasice cu variantele noi si a ingredientelor obisnuite cu cele inedite sunt cheia succesului.

Cel mai usor ar fi sa va puneti in locul clientilor si sa va imaginati cum ar trebui sa arate si ce gust ar trebui sa aiba inghetata dvs. pentru a ii face pe clienti sa vorbeasca despre ea si apropiatilor.

Puneti-va intrebarea: Ce ofer in plus fara de alte gelaterii in materie de sortimente sau arome?

Echipa motivata

Personalul este sufletul oricarei locatii si este la fel de important ca si ingredientele sau echipamentele folosite. Angajati oameni motivati, energici si responsabili, care sunt pasionati de ceea ce fac si care sa ajute la dezvoltarea afacerii. Calitatea inghetatei si satisfactia clientilor depinde de acestia!

Echipament de calitate

Investiti in echipamente de calitate! Ganditi pe termen lung orice achizitie realizata. De exemplu, pe termen lung va sunt necesare masini de inghetata care sa faca fata volumului de lucru ridicat si care sa produca inghetata delicioasa.

TOPK va ofera o gama variata de masini de inghetata de banc sau masini de inghetata cu suport mobil ori tip turn, cu extractie manuala sau masina de inghetata cu extractie automanta de capacitati diverse (de la 6 lt/h si pana la 120 l/h) pentru gelateria profesionala indiferent de capacitatea ei.

Nu uitati ca, pentru a pastra ingredientele in stare buna, sunt necesare frigidere si congelatoare de calitate, dar puteti lua in considerare si lazile de congelare si refrigerare.

De asemenea, vitrinele de inghetata si toate celelalte accesorii trebuie sa fie de calitate cat mai inalta.

O gelaterie este o afacere frumoasa, cu potential bun de dezvoltare in viitor. Tineti cont de ponturile de mai sus pentru a incepe cu dreptul si nu uitati ca suntem aici pentru a va sfatui cu privire la alegerea echipamentelor de gelaterie potrivite in functie de nevoile si bugetul dvs.

 

Click mai jos pentru a vedea intreaga gama de masini de inghetata din oferta TOPK Utilaje Alimentare.