In cadrul carmangeriilor si a macelariilor pregatirile produselor de sarbatori au inceput deja. Romanii sunt mari iubitori de carne, iar in perioada Craciunului mereu creste cererea de mezeluri, carne si preparate speciale cu iz de sarbatoare.

Masa de Craciun este un festin pe care toata lumea il asteapta cu nerabdare intregul an, iar meniul traditional de Craciun este alcatuit in procent foarte mare din preparate din carne: sarmale, leber, caltabos, carnati, toba, sunca afumata, kaizer afumat, friptura, chiftelute, piftie si multe alte minunatii culinare.

In mod traditional mare parte din acestea se pregatesc acasa dupa retetele traditionale mostenite din generatie in generatie, dupa un proces laborios care implica timp, dedicare si pricepere. Macelariile traditionale sunt foarte ocupate in acest interval din an dar si inaintea lui, iar macelarii buni stiu ca echipamentele de calitate ii ajuta sa-si creasca afacerea.

Care sunt utilajele profesionale de macelarie si carmangerie absolut necesare in locatia dumneavoastra in aceasta perioada:

1. Masina de tocat carne recomandata pentru cantitati mari de carne

Macelarii folosesc diverse tipuri de carne, in functie de preparat pentru a face carne tocata. Pentru aceste operatii de amestecare si tocare, masinile de tocat carne automate profesionale sunt cele mai variate. O masina de tocat carne automata este probabil cel mai recomandat echipament pentru cantitati mari de carne. Daca doriti o textura uniforma, va recomandam o masina de tocat carne cu malaxor, sau o masina de tocat carne cu refrigerare daca doriti sa pastrati ingredientele de tocat la o temperatura care nu poate fi gazduita in camera in care are loc operatiunea de tocare. Acestea vin in diferite dimensiuni si o puteti alege in functie de cantitatea de carne ce urmeaza a fi procesata si de textura dorita.

2. Masina de umplut carnati pentru carnati rotunzi si umpluti corect

Carnatii sunt una dintre cele mai populare specialitati de carne din macelarii. Adesea acestia sunt secretul macelarului, care dozeaza cantitatea ideala de carne macra si grasime, in vederea producerii celor mai gustosi carnati. Forma cilindrica a membranei in care carnea este introdusa este data de o Spritiera denumita si aparat de umplut carnati, manual, automat sau hidraulic actionat la pedala care va usura cu mult tot procesul de umplere a carnatilor. Masina de umplut carnati sau Spritiera automata vine in diferite dimensiuni, in functie de volumul de carne ce urmeaza a fi procesat.

3. Malaxor Carne pentru o textura potrivita cu preparatul

Pe langa echipamentele mentionate mai sus, pentru a putea produce cele mai gustoase preparate (carnati, chiftele, mici sau hamburger) veti avea nevoie si ca amestecul de carne sa fie adus la textura potrivita produsului finit, iar toate tipurile de carne folosite sa fie corect omogenizate cu condimentele. Pentru aceste procese si nu numai, va recomandam folosirea unui malaxor de carne manual sau automat, cu cap fix sau rabatabil, cu o spirala sau cu doua spirale care va va ajuta si in aromatizarea carnii cu condimente prin procesul de mixare.

4. Masini de portionat carnea pentru portii bine cantarite

Pentru comercializarea materiei prime care rezulta din procesul de tocare in portii prestabilite de dumneavoastra, va recomandam folositea unei masini de portionare. Aceasta poate fi programata in functie de nevoile dumneavoastra si poate fi introdusa intr-o linie de procesare a carnii.

5. Fierastrau oase, indispensabil intr-o carmangerie

Fierastraul de oase usureaza si grabeste procesul de sectionare a anumitor produse dintr-o macelaria sau carmangerie pentru care in mod normal trebuie depus mult efort de catre macelar cu ustensilele manuale precum satarul sau cutitele profesionale.

Solutia perfecta pentru usurarea acestui proces, este fierastrau de oase profesional. In functie de nevoie, puteti alege intre fierastraul de oase de banc sau de podea, cu lama mai groasa sau mai subtire, construit din aluminiu sau inox. Si fierastraul de oase este printre utilajele indispensabile ale unei carmangerii.

6. Afumatoare profesionala cu reglare de temperatura

Cu ajutorul noii tehnologii, astazi puteti obtine produse afumate din carne delicioase, dar si in timp record. Afumatoarea profesionala permite reglarea temperaturii pe toata durata procesului de afumare, totul fiind realizat in conditii optime, iar preparatele mentinute in siguranta rezultant in final un produs delicios si corect afumat.

 

Cand vine vorba de utilajele necesare pentru carmangerieTOPK vine in ajutorul dumneavoastra punandu-va la dispozitie o gama variata de echipamente profesionale pentru domeniul alimentar.

Cu o experienta de 24 ani in domeniu, firma ofera solutii complete de echipare pentru carmangerii si macelarii, dar si pentru restaurante, catering, fast-food, cafenele, pizzerii, baruri, covrigarii, patiserii, gelaterii, cofetarii, brutarii, magazine alimentare, supermarket-uri, spalatorii si curatatorii profesionale, depozite frigorifice.

De la consultanta, planificare, montaj si service, TOPK Utilaje Alimentare va ofera toate facilitatile de care aveti nevoie.