Horeca defineste domeniul de activitate al comerciantilor ce ofera servicii de masa si cazare clientilor, respectiv hoteluri, restaurante si cafenele. Tocmai din primele litere ale acestor categorii de business-uri este alcatuit si cuvantul in sine.

Hotele comerciale Horeca sunt concepute atat pentru siguranta, cat și pentru functionalitatea cladirii dvs.

Vorbind de servicii de masa, de bauturi calde, vorbim, in mod automat de o bucatarie profesionala si, implicit de o hota profesionala, calibrate necesitatilor din horeca. In acest domeniu este lesne de inteles necesitatea unei hote destinate horeca, dat fiind fluxul tehnologic mare si diversitatea operatiunilor de gatire ce se realizeaza simultan in bucataria unei unitati horeca.

Hota, inima sistemului de ventilatie al bucatariei tale

Hota intr-o bucatarie comerciala este componenta cheie sau "inima" sistemului de ventilatie. Sistemul de ventilatie, asa cum poate atesta orice restaurator experimentat, este cea mai importanta investitie pe care o faceti in bucataria dvs. comerciala, deoarece este ceea ce "echilibreaza aerul" in instalatia dvs.

Cand aerul cladirii este dezechilibrat negativ, problema este simpla. Cantitatea de aer care iese din cladire prin hote si ventilatoare de evacuare nu este inlocuită cu cantitati egale de aer exterior care cauzeaza o presiune negativa.

Cand aerul inlocuitor nu reuseste sa intre, cladirea devine dispearata dupa aer. Incepe sa traga aerul din orice colt sau zona deschisa. Aerul este tras din zonele cladirii dvs. care nu sunt tocmai optime, cum ar fi conductele de drenaj sau mansardele. Acest lucru poate provoca mirosuri neplacute si exces de praf si murdarie in interiorul cladirii.

Asigurarea unui climat confortabil pentru client este unul dintre principalele obiective ale unui proprietar sau administrator al unei unitati horeca, iar mirosurile de mancare, o temperatura prea mare sau fumul generat de grill sunt factori care elimina orice forma de confort, astfel ca locatia va fi evitata de clienti in lipsa unei ventilatii corespunzatoare si a absorbtiei mirosurilor si fumului cu ajutorul hotelor profesionale pentru horeca.

Scopul hotelor pentru horeca este acela de a absorbi mirosurile, grasimile, gazelle, aburul si fumul generate prin procesele termice de tratare a alimentelor, de a le elimina prin tubulatura de ventialatie in exteriorul locatiei si de a impiedica cresterea temperaturilor prin pastrarea in incinta unitatii a aerului cald, din zona bucatariei unitatii horeca.

Hotele comercializate de Topk Utilaje Alimentare

Hotele horeca comercializate de Topk Utilaje Alimentare sunt hote profesionale inox, cu o capacitate mare de absorbtie ce capteaza fumul, grasimile, aburul si aerul cald emanat de zona unitatilor de preparare prin procesele termice la care sunt supuse alimentele, precum aragaz, plite, cuptoare sau grill.

Fiind o instalatie profesionala, cu o capacitate mare, adaptata fluxului de lcuru din horeca, hotele profesionale inox oferite de Topk Utilaje Alimentare au sisteme de evacuare formate din tubulaturi de ventilatie ce preiau aerul cald, fumul si aburul si il evacueaza in exteriorul incintei.

Aici, la Topk Utilaje Alimentare, ne-am asigurat ca va putem oferii dvs. o gama diversa de hote profesionale horeca, de dimensiuni considerabile, cu capacitati mari de absorbite concepute special pentru activitatile din horeca.

Ce trebuie sa stiu cand cumpar o hota pentru horeca?

Atunci cand planuiesti sa achizitionezi o hota horeca trebuie sa ai in vedere foarte multe aspecte, deoarece de acestea depinde eficienta hotei horeca si, totodata, succesul afacerii tale:

Capacitatea - Capacitatea hotei horeca este esentiala deoarece, fiind vorba despre o bucatarie profesionala aceasta trebuie sa aiba o putere mare de absorbtie pentru a face fata fluxului tehnologic.Capacitatea trebuie intotdeauna adaptata fluxului si volumului de aer din incinta.

Tubulatura de evacuare - nu putem vorbi despre o hota horeca fara sa discutam despre evacuare si intreg sistemul necesar pentru realizarea acesteia, care presupune coturi, accesorii, cosuri etc. Toate acestea trebuie imbinate perfect pentru ca hota horeca sa fie eficienta, calculate proportional cu capacitatea acesteia si in deplina concordanta cu arhitectura locatiei.

Nivelul de zgomot - atunci cand bucataria restaurantului este deschisa, nivelul de zgomot al hotei horeca este foarte important, deoarece acesta poate afecta considerabil confortul clientilor. Fiind vorba despre o hota profesionala cu putere mare de absorbtie, motoarele care genereaza asorbtia aerului pot produce zgomot la un nivel ridicat, astfel ca este indicat sa optezi pentru o tehnologie de productie a unei hote horeca silentioase sau sa apelezi la o metoda secundara, respectiv de amplasare a motoarelor in exteriorul locatiei.

Hote profesionale horeca – Preturi?

Preturile hotelor profesionale din horeca variaza in functie de capacitatea de absorbtie a aerului pe ora, puterea de evacuare a acestuia, dimensiunile tubulaturii de ventilatie, atat din punctul de vedere al diametrului, cat si al lungimii necesare pana la evacuarea in exteriorul restaurantului. Specialistii recomanda ca putearea hotei horeca sa fie de 10 ori mai mare decat volumul de aer din incinta…Iti dai seam ace variatii de putere pot exista?

Ce diferente sunt intre un hotel si o cafenea? Similar, exista si diferente de pret astronomice intre diferitele tipuri de hote horeca. Fiind o instalatie complexa, pentru a asigura eficienta hotei horeca trebuie sa ai in vedere proiectarea, sau prezentarea proiectului general al locatiei unui producator care sa poata sustine productia de hote horeca perfect adaptate locatiei tale, montajul hotei pentru horeca de profesionisti pentru o mai buna eficienta si siguranta, toate aceste servicii avand costuri proprii, independente de pretul hotei propriu zise.

De asemenea, trebuie sa ai in vedere si preturile pentru curatarea si intretinerea hotei horeca si a sistemului de ventilatie pe toata durata de viata a acestuia deoarece depunerea rezidurilor pe instalatie poate genera disfunctionalitati.