Storcatorul de citrice

Vara reprezinta un moment ideal pentru a investi intr-un storcator bun si eficient de citrice. Sucul proaspat rezultat din stoarcerea citricelor este foarte sanatos si benefic pentru organism in orice perioada a anului datorita continutului bogat de substante nutritive ca magneziu, acid citric, calciu, vitamina C, bioflavonoizi. Acest nectar al citricelor se poate folosi pentru racorirea clientilor dumneavoastra cu diferite sucuri naturale, cocktailuri, freshuri si multe alte combinati de bauturi alcoolice sau non alcoolice cat si in diferite preparate culinare ca dressinguri, sosuri pentru salate si nu numai.

Storcatorul manual, electric sau automat

Manuale, electrice sau complet automate storcatoarele profesionale iti pot procesa coloratele citrice pentru a-ti rezulta un suc proaspat si omogen fara oxidare sau seminte. In zilele noastre foarte aglomerate utilizarea storcatoarelor manuale a devenit din ce in ce mai rar intalnita, fiabilitatea si cantitatea pe care o poate procesa un storcator electric sau automat fiind net in favoarea acestora din urma. Avansul tehnic si tehnologic a facut ca aceste aparate sa incorporeze tehnologii din ce in ce mai avansate de stoarcere, pentru pastrarea intacta a tuturor nutrientilor si mineralelor din fructul proaspat stors.

Storcatorul manual reprezinta, pe langa o ustensila cu design foarte atractiv care poate trezi nostalgii in orice bar sau cafeneaua, un instrument stabil si robust pe care te poti baza cu cel mai mare succes intr-o locatie nu foarte aglomerata.

Storcatorul electric de citrice este ideal pentru folosirea indelungata de pana la 24 de ore cu rezultate excelente in orice tip de locatie restaurant, bar sau hotel. Unul din aspectele importante in alegerea storcatorului electric este motorul acestuia de categorie industriala care va poate permite utilizarea intensiva. De regula storcatoarele profesionale electrice de calitate ridicata vin cu un motor puternic si silentios, un nivel scazut al decibelilor si de regula cu o putere intre 150 si 500 W cu care poate stoarce pana la 5-10 kg de fructe pe ora.

Storcatoarele automate de citrice fac deliciul clientilor dumneavoastra prin sistemele atractive incorporate de stoarcere a fructelor in fata acestora. Aceste storcatoare automate se potrivesc perfect in locatii precum magazine, receptii de hotel, sali de conferinte, restaurante si baruri. Fiind usor de folosit, storcatoarele automate de citrice va pot prepara in doar cateva secund la o simpla apasare a unui buton un delicios fresh de portocale. Interventia personalului insarcinat cu operarea aparatului fiind minima, acesta necesitand doar incarcarea cu fructe proaspete si golirea recipientului pentru seminte si fibre.

Procesul de stoarcere a fructului

Unele storcatoare electrice pot pastra aproape toti nutrientii, enzimele si mineralele fructelor in timp ce altele mai altereaza din aceste beneficii ale sucului in procesul de stoarcere a fructelor.  Storcatoarele profesionale folosesc in principal doua metode de extractie a sucului, prin presare la rece si centrifugare.
Presarea fructelor la rece pentru obtinerea sucului este o functie a aparatelor de stoarcere care poate impiedica oxidarea si degradarea nutrientilor.
Storcatoarele cu sistem de stoarcere centrifugal si cu viteze mai reduse de stoarcere, poate genera implicit mai putina caldura a motorului care sa degradeze calitatile sucului.
Insa pentru alegerea unui storcator foarte puternic cu sistem centrifugal, izolarea motorului de restul echipamentului cu materiale de foarte buna calitate si conductivitate termica redusa joaca un rol decisiv in pastrarea cat mai intacta nutrientilor sucului.

Materiale ecologice, rezistente si usor de igienizat

Materialele din care poate fi conceput storcatorul sunt din cele mai variate insa necesitatea ca acestea sa nu aiba in componenta compusi chimici daunatori mediului si implicit omului ca BPA (bisfenolul) ar trebui sa fie o regula la achizitionarea acestuia.
Curatarea echipamentului de resturile de fibre poate fi o corvoada daca acesta este conceput din materiale care au aderenta la resturile fructului. Recomandarea specialistilor Top-K Utilaje Alimentare este ca atunci cad achizitionati un storcator de citrice sa aveti in vedere ca sitele si partile detasabile care intra in contact direct cu fructul si sucul sa fie concepute din materiale durabile si usor de curatat.

In concluzie, storcatorul de citrice profesionale nu este un echipament foarte complicat, insa poate fi un real ajutor de la bucataria unui restaurant pana la un bar si receptia unui hotel in prepararea diferitelor bauturi proaspete si racoroase cat si la diferite sosuri si dressinguri. Cu motor mai puternic sau mai silentios, parti detasabile din inox sau plastic foarte rezistent usor de curatat, storcatoarele de citrice sunt printre cele mai variate pentru a acoperi necesitatile si asteptarile tuturor clientilor.

Daca iti doresti sa investesti intr-un storcator de citrice pentru afacerea ta insa nu esti hotarat asupra carui model sa te opresti, specialistii Top-K Utilaje Alimentare te asteapta in showroomul nostru din Bd. Biruintei, nr.49, Pantelimon pentru a te indruma in alegerea echipamentului care ti se potriveste afacerii tale.