Indiferent de brand, tehnologii utilizate sau design, atunci când vine vorba de achiziționarea unui nou echipament frigorific, eficiența energetică este unul dintre factorii determinanți.

Aceasta duce la economii financiare și de energie, dar indică și un comportament responsabil fata de mediu. În ultimele decenii, utilizând cele mai moderne sisteme electronice, în combinaţie cu sisteme de răcire ultra-eficiente, Topk Utilaje Alimentare și-a dus selectia de sisteme frigorifice vandute la un alt nivel, oferind atât o electronică de precizie, cât și o tehnologie frigorifică avansată, cu scopul de a oferi noi vitrine verticale în cea mai eficientă clasă energetică – A. Mai mult, Topk Utilaje Alimentare ofera unul dintre cele mai eficiente frigidere profesionale pt horeca, care consuma nu mai mult decat un bec.

Dulapul frigorific vertical cu 1 usa de la Frenox are un consum de doar 0,96 kWh pe zi, acest aparat este ultra-economic și face parte dintr-o clasă de eficiență energetică A cu pana la 75% energie economisita. Datorită componentelor inovatoare, noul dulap frigorific vertical redefinește eficiența energetică – consumul său este echivalent cu cel al unui bec de 40 W.

Frigiderele și congelatoarele cu tehnologie mai veche consumă de 3 ori mai multă energie, lucru care se simte la factura de electricitate. In urma experimentelor desfasurate de furnizor si a unor calculi rezulta ca:

- In decurs de 2 ani si jumatate se amortizeaza diferenta de cost de achizitie.

- Dulapul frigorific economic consuma in jur de 330 kWh /an iar cel conventional 1140 kWh/an.

- Avand in vedere costul mediu al electricitatii pe 2019 conform restartenergy.ro rezulta ca intr-un an un frigider horeca‘’verde’’consuma energie electrica in valoare de 235 lei in timp ce unul clasic consuma energie in valoare de 820 lei. Durata medie de utilizare pt echipamente frigorifice profesionale e in jur de 7 ani, rezulta deci ca pt urmatorii aproape 5 ani de folosinta se fac economii substantiale din factura de electricitate.

Topk Utilaje Alimentare oferă o gamă largă de aparate foarte eficiente energetic, ce fac parte din cea mai ridicată clasa energetică disponibilă în momentul de față: A.

In continuare cateva sfaturi despre amplasare, utilizare si mententa echipamentelor frigorifice.

Sfaturile noastre:

1. Locația este crucială

Niciodată să nu poziționezi frigiderul în apropierea unei surse de căldură, cum ar fi un cuptor, masina de gatit sau radiator, și evită razele solare directe. Asigură-te întotdeauna că frigiderul are suficientă ventilație, ca mentenanta este facuta la timp în așa fel încât compresorul să nu pornească incontinu.

2. Este vorba despre temperatura

Temperatura ambientala optimă pentru funcționarea corectă a unei este de +43°C, 65% umiditate. Ca o regulă generală, pentru fiecare grad în plus se consumă aproximativ 6% mai multă energie. O temperatură corectă poate să îți economisească direct bani.

3. Atenție! întotdeauna închide ușa fără întârziere

De fiecare dată când ușa frigiderului este deschisă, aerul rece iese și intră aer la temperatura camerei. Pentru a compensa creșterea temperaturii din interiorul său, frigiderul trebuie să consume mai multă energie pentru a răci din nou aerul. Evită întotdeauna deschiderea ușii fără rost sau pentru o perioadă lungă.

4. Pune doar alimente reci în frigider

Să nu pui niciodată alimente calde în frigider pentru că se va încălzi interiorul, precum și alte alimente depozitate. Alimentele calde ar trebui răcite mereu la temperatua camerei, înainte de a fi depozitate în frigider.

5. Verifică cu regularitate garniture de cauciuc de la ușă

Garnitura de cauciuc este folosita pentru izolație și previne schimbul termic dintre mediul ambient și dulap frigorific vertical. Este important să verifici cu regularitate acest cheder (garnitura) și să te asiguri că este intact și că izolează corect. În caz contrar trebuie schimbat imediat! De asemenea asigură-te că alimentele depozitate nu împiedică închiderea corectă a ușii.